Raul Neijhorst

Gedreven door een studie Technische Natuurkunde aan de TU Delft kwam Raul (1981) in 2000 naar Nederland. Drie jaren later vond hij de fotografie: beeld en esthetiek, techniek en marketing werden zijn speerpunten en zodoende heeft hij diverse successen geboekt op nationaal en internationaal gebied.

 

Publicaties in binnen- en buitenland, gewonnen prijzen over de hele wereld en talloze (commerciële) opdrachten en workshops in Nederland, Suriname en op Curaçao. Naast deze publiekelijke waardering is hij ook houder van de Afiap, Efiap en Efiap/b onderscheiding.Raul Neijhorst

 

Raul draagt zijn moederland een warm hart toe: trotse Srananman met Surinaams paspoort en meerdere malen per jaar in Suriname te vinden voor diverse projecten en bezoek aan zijn thuishaven. ‘Net als veel anderen met een andere achtergrond dan de Nederlandse sta ook ik met twee voeten in twee werelden. Het was dat mijn studie niet in Suriname werd aangeboden, maar anders…

 

‘Al sinds 2010 loop ik met het idee om Bijzondere Surinamers te portretteren. Het plan nam verschillende vormen aan en er werd lang nagedacht over de fotografie, de opzet en wie geportretteerd zou moeten worden. Ook wijlen Wesje en Clark Accord stonden op de lijst. Helaas heeft het nooit zover mogen komen’.  In 2015 werd de knoop doorgehakt en werd het project gestart. De target is om 1 oktober 2015 alles af te hebben in de vorm van een boek. ‘Met het 40 jarige bestaan van onze Republiek Suriname op 25 november 2015 zou ik dit overzichtsboek zeer graag aan het volk willen presenteren.

 

‘Op een bepaalde manier voel ik mij bevoorrecht om dit project te doen. Met mijn camera heb ik zoveel mogen zien en vastleggen. Het heeft mij een tot nu toe mooi en divers portfolio opgeleverd, fantastische opdrachten, fijne persoonlijke contacten, een groot netwerk op social media, billboards langs de mij zo vertrouwde Surinaamse wegen, gevestigde zakelijke contacten met meerdere (grote) Surinaamse bedrijven en heel veel vrienden waar ik bij wijze van spreken een pom mee thuis kan eten.

Meer van Raul zien? Bekijk www.purevisions.eu of volg hem op facebook: www.facebook.com/raulneijhorst

 

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin